foto Annika foto Annika

Hur hittar jag ett bra motiv att fotografera?

"Nja, det är nog så att motivet/bilden kommer till dig,
och då gäller det att vara beredd!"

Paul Hansen

• Klubbens policy är att vi skall hjälpa varandra till ökad kunskap o bra resultat.
  • Föreningen startades 1956 och är idag mer aktiv än någonsin.
    Vi är ca: 45 - 50 medlemmar.
  • Egen klubblokal i fd. Tulpanens Livs Södra Prästgatan 16 Kisa, där medlemmarna har fri tillgång till, dels ett mordernt digitalt "mörkrum" dels ett väl fungerande analogt mörkrum.
  • Vi har medlemsmöte kl.19.  den första tisdagen varje månad med olika aktiviteter, bildvisning, filmvisning och fika.
  • Sista tisdagen varje månad kl. 19. är "Bildafton" med "Månadens Bild". De som vill presenterar en bild som bygger på ett tema, påhittat av någon i klubben (se under fliken Program) som var och en har friheten att tolka på sitt sätt, samt även diskusioner om egna bilder medlemmarna önskar utlåtande om. Och så fika!
  • Övriga tisdagskvällarkl 19-21 finns alltid en fikavärd. Några kvällar viks för information/utbildning i fototeknik, bildbehandling, bildkunskap, för nybörjare som rutinerad. Digital som analog.
    Ibland träffas vi bara för att umgås och fika  samt ger varandra tips o en hjälpande hand om foto.
  • Kolla under fliken "Program" vad som är på gång
  • I samarbete med Åtvidabergs Fotoklubb har vi en årlig fotoutflykt till okänt mål.

Fotoklubbens utställningar:

• Adventsutställningen (alltid omkring 1 advent, 2-3 veckor) på Kisa Bibliotek, där de medlemmar som vill, visar sina alster, motivvalet är helt fritt.
    1 advent har besökare möjlighet att rösta på bästa bild och kan vinna ett pris!
  • Caffé Columbia över Kindadagen i maj, ibland över sommaren. Den utställningen har alltid ett aktuellt "tema" (ex. under åren är Invandrare, Eklunden, Amerika, Nystart, Vinter i Kinda, Kinda idag, m.m.)
  • Hargs Gård "HargOdlarna"
    Hänger året under temat "Livet på landet" med olika underrubriker. Bilder byts 2ggr/år, på våren, ofta vid Kindadagen samt på hösten i samband Östgötadagarna.
  • Klockargården Västra Eneby
    Hänger året runt, bilder varierar över året, dels beroende på vilka aktiviteter som är aktuella vid Klockargården, dels olika aktiviter fotoklubben har.
  • Richts Konditori
    Hänger året runt, bilder byts 3-4 ggr/år och följer ofta årstiden.
  • Kindagård
    Hänger året runt, bilder byts minst 2 ggr/år

Kisa Fotoklubbs traditionella almanacka.
Sedan början av 1990-talet ger Fotoklubben, varje år, ut en almanacka. Blilderna är hämtade från Kindabygden och vill spegla miljöer och verksamheter från förr. Är du intresserad av att vara med eller kanske har en bild som skulle passa i kommande års almanackor är du välkommen att höra av dig till Ing-Marie Wallin 0494 123 58.

Försäljningsstart av almanackan är alltid första advent på Biblioteket Kisa där vi samtidigt har en fotoutställning under några veckor. Almanackan kan även köpas hos Pelles Photo, Frideborgs, Café Columbia eller kontakta någon av klubbens medlemmar

Företag som sponrar almanackan & gör fotoklubbens utveckling möjlig